Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podaci za kolovoz

Pogledajte koliki je MINUS DRŽAVE! Iznenađeni?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sa posljednjim danom kolovoza deficit je iznosio 13.016.956.105 kuna, službeni je podatak Ministarstva financija.

Očekuje se da će Hrvatska ući u 'proceduru prekomjernog deficita', što znači da će Hrvatska kada uđe u taj proces morati Europskoj komisiji dostaviti plan prilagodbe, odnosno krekcije deficita u određenom vremenskom roku.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Nakon što taj rok prođe Komisija i Vijeće ocijenit će koliko je država učinkovita. Ukoliko nije moguće je produljenje roka prilagodbe, ako postoje opravdani razlozi.

>> Linić najavio nove uštede: Evo kojih će se radnika riješiti

Za članice eurozone koje ne poštuju plan prilagodbe i ne poduzimaju učinkovite mjere postoje i financijske sankcije, a jedna od njih je i suspenzija sredstava iz kohezijskog fonda.

Hrvatskoj na ruku neće ići ni Eurostatovo izvješće, koje će biti objavljeno 22. listopada, a bit će temelj za ulazak u Proceduru.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene