Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temeljeno na BDP-u

Eurostat: Hrvati imaju najbolji standard u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Statistička služba Europske unije, Eurostat, objavila je listu najbogatijih Europljana.

Na vrhu se nalaze stanovnici Luksemburga, Norveške i Švicarske, dok su na dnu ljestvice stanovnici Srbije, Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije, Bosne i Hercegovine i Albanije. Rezultati se temelje na bruto društvenom proizvodu (BDP) po stanovniku koji određuje standard i kupovnu moć građana, prenosi seebiz. U istraživanje su uključene zemlje Euroske unije i zemlej zapadnog Balkana.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Najsretniji narodi Europske unije (Screenshot: Eurostat) Pad na 2.4 posto Europska komisija objavila gospodarsku prognozu, Hrvatsku sljedeće dvije godine očekuje pad BDP-a

Hrvatska je u svojoj regiji u najboljem položaju sa 64 posto prosjeka Unije, a iza nje je Srbija sa 37 posto. Nakon njih dolaze Bišva Jugoslavenska Repubika Makedonija, BiH i Albanija.

>> BDP u prvom tromjesečju pao za 2,5 posto!

Luksemburg, koji vodi s 269 posto prosjeka EU, svoju snagu temelji na velikim koristima od stranaca koji kod njih dolaze raditi. Primjerice, iz Belgije, Francuske i Njemačke dnevno na posao u Luksemburg dolazi oko 100.000 ljudi. Druga najbogatija zemlja EU je Irska, a na 3. mjestu nalazi se Nizozemska. Među zemljama EU najgore stoje Bugari, Rumunji i Latvijci, dok su Španjolci, Talijani i stanovnici Cipra na sredini ljestvice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene