Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EU ublažila zabranu izvoza britanskog mesa i mliječnih proizvoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija je ublažila zabranu izvoza britanskog mesa i mliječnih proizvoda koja je bila nametnuta nakon pojavljivanja slinavke i šapa u jugoistočnoj Engleskoj početkom kolovoza.

"To znači da će se moći nastaviti s izvozom živih životinja, mesa i mliječnih proizvoda s teritorija Velike Britanije, osim iz zone od 10 kilometara u okrugu Surrey, kada odluka stupi na snagu 25. kolovoza. Više od 2 tjedna je prošlo otkad se pojavio posljednji slučaj bolesti u okrugu Surrey, a zemlje članice danas su izrazile potporu mjerama koje je poduzela Velika Britanija te još ojačala Europska komisija u cilju kontrole širenja slinavke i šapa", kaže se u priopćenju Komisije.

Pročitajte i ovo Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska

Bolest koja je potvrđena 3. kolovoza pogodila je dvije farme
pedesetak kilometara jugozapadno od Londona i izazvala strah da će se ponoviti velika epidemija iz 2001. kada je likvidirano 7 milijuna životinja a britansko meso nije moglo na svjetska tržišta još mjesecima.

Odbor za veterinarska pitanja sastat će se ponovno sljedećeg mjeseca kako bi ocijenio situaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene