Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema isisavanja novca

'Dužnička kriza u Europi neće ugroziti hrvatske banke'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković otklonio je mogućnost da će zbog dužničke krize u Eurozoni inozemne banke početi isisavati novac iz svojih hrvatskih bankovnih podružnica.

Dok dužnička kriza diljem Eurozone ruši Vlade kao od šale, a pred ljudima koji će uskoro iz  voditi Hrvatsku stoji nikad veći teret odgovornosti. Oni će morati uvjeriti ljude koji odlučuju po kojoj ćemo se cijeni zaduživati da misle ozbiljno. I šef najveće domaće banke upozorava upravo na to; da sa onima koji Hrvatskoj posuđuju novac treba sjesti za stol da se vidi kakve bi ih reforme uvjerile da i dalje možemo otplaćivati dugove.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 6 Mobilno bankarstvo Velika promjena u banci zbunila građane: Doznajemo kako možete zadržati fizički token Ilustracija stigla presuda Maskirani 65-godišnjak probao podići milijune s računa biznismena, napravio i dokumente na njegovo ime: "Meni bi bilo dovoljno i 50.000"

Luković je upozorio da samo od poteza nove hrvatske Vlade ovisi hoće li investitori Hrvatsku gledati kao manje ili više rizičnu zemlju.

'Mi bismo mogli investitore uvjeriti da s jedne strane uredno vodimo svoje domaćinstvo kroz reforme, a s druge strane da smo potaknuli rast što znači da će osnova za obnavljanje postojećih kredita pa i za uzimanje boljih biti solidnija', rekao je Franjo Luković, predsjednik uprave Zagrebačke banke.

S euroobveznicama Hrvatska bi se jednog dana kada uđe u Uniju mogla zaduživati po istoj cijeni kao i Njemačka. Ako želi uživati u takvom luksuzu ima nekoliko godina da svoju ekonomiju dovede u red.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene