Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dow Jones izgubio 733 boda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke dionice u srijedu su ponovo zabilježile strmoglavi pad, nakon što su loši gospodarski pokazatelji uvjerili ulagače da je recesija neizbježna, što je izazvalo pad indeksa Dow Jones za 733 boda, drugog najvećeg bodovnog gubitka u povijesti.

Dionice su padale zahvaljujući kombinaciji obeshrabrujućih gospodarskih pokazatelja, uključujući pad prometa u maloprodaji i izvješće središnje banke - FED, da otežani uvjeti kreditiranja nanose štetu poduzećima diljem zemlje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odjeci Obamine pobjede Nagli oporavak američkih burzi Slika nije dostupna Nastavljena panika na Wall Streetu: Dow Jones pao za 500 bodova, ispod 10.000

Pokazatelji gospodarskog opadanja, pojačali su sumnju ulagača da će planovi za državnu sanaciju banaka moći spriječiti da zemlja padne u recesiju, ocjenjuje Bloomberg.

Indeks Standard & Poor's 500 Index pao je za 90,31 bodova, ili 9,1 posto, na 907,7 bodova.

Dow Jones je izgubio 733,48 bodova, ili 7,9 posto, na 8577,51 bodova.

Tehnološki indeks Nasdaq pao je za 150,68 bodova, ili 8,5 posto, na 1628,33 bodova.

Oko 42 dionice su padala na svaku koja je rasla na newyorškoj burzi - NYSE.

Dionice naftnih divova Exxon Mobil-a i Chevron-a pale su za više od 12 posto, dok cijene sirovina padaju zbog zabrinutosti da će usporavanje gospodarstva srušiti potražnju.

Wal-Mart je izgubio 8 posto nakon što je ministarstvo trgovine objavilo pad prometa u maloprodaji u rujnu od 1,2 posto. Dionica banke Morgan Stanley izgubila je 16 posto vrijednosti.

'Stanje gospodarstva je velika preokupacija ulagača. Ovo je do sada uvelike bio problem Wall Streeta, no počinje prelaziti i na 'Main Street' (ostalo gospodarstvo) što potvrđuju današnji podaci', ocijenio je Lawrence Creatura, a fond menađer Clover Capital Managementa iz Rochestera, u državi New York, koji nadzire 2,7 milijardi dolara imovine.

Gubici u posljednja dva dana gotovo su izbrisali rekordne dobitke koji su Dow Jones i S&P ostvarili u ponedjeljak 13. listopada, nakon procjene da će vladin plan dokapitalizacije banaka ublažiti kreditnu krizu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene