Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niža nego u prethodnom razdoblju

Donesena odluka o novoj referentnoj kamatnoj stopi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja poslala je priopćenje o novoj referentnoj kamatnoj stopi, koja će se primjenjivati od 1. siječnja 2013. godine.

Vijeće za zaštitu tržišnog natjecanja donijelo je odluku o utvrđivanju osnovne referentne kamatne stope u iznosu od 3,26 posto. Nova stopa, koja je niža u odnosu na stopu u prethodnom razdoblju, primjenjivat će se od 1. siječnja 2013.

Pročitajte i ovo Ilustracija dogovor s Vladom Rastu kamate na štednju: Doznali smo što planiraju banke Slika nije dostupna SAD: FED smanjio kamatnu stopu na 2 posto, gospodarski rast 0,6 posto

>> Vlada ne odustaje od rasprodaje obiteljskog srebra

Referentna stopa primjenjuje se kao granična kamatna stopa pri utvrđivanju je li određeni kredit odobren pod uvjetima koji su povoljniji od tržišnih, a izračunata je temeljem prosječne kamatne stope na trezorske zapise Ministarstva financija s rokom dospijeća od 364 dana zabilježene u rujnu, listopadu i studenom ove godine. Osnovna referentna stopa uvećana za fiksnu maržu od 1 posto primjenjivat će se i kao diskontna stopa prilikom izračuna sadašnje vrijednosti dodijeljene državne potpore.

Osnovna referentna stopa mijenjat će se tijekom godine, ukoliko prosječna kamatna stopa na trezorske zapise zabilježena u zadnja tri mjeseca bude odstupala više od 15 psoto od zadnjeg utvrđenog prosjeka, stoji u priopćenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene