Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dodijeljene koncesije za recikliranje baterija i akumulatora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva dodijelilo je 12 koncesija za skupljanje otpadnih baterija i akumulatora te tri koncesije za obradbu i recikliranje otpadnih baterija i akumulatora za područje Hrvatske.

Koncesije se dodjeljuju po Pravilniku o gospodarenju otpadnim baterijama i akumulatorima, koji je ministrica Marina Matulović-Dropulić donijela 5. prosinca 2006.

Pročitajte i ovo Ivana Marković, gradonačelnica Supetra Može li bizarnije od ovoga? Koncesije na Bolu dodjeljuju po kriteriju najbržeg prsta: "Nenormalno je da se ovako upravlja pomorskim dobrom" Žnjan - 2 ''Baš bezveze'' Grad je dobio zeleno svjetlo za Splićanima jako važnu lokaciju, građani imaju velika očekivanja: ''Ja bih voljela vidjeti sadržaje za djecu''

Na javni natječaj za dodjelu koncesije za obavljanje djelatnosti skupljanja otpadnih baterija i akumulatora, koji je raspisalo
Ministarstvo 29. siječnja 2007., stiglo je 48 pravodobnih ponuda, a na javni natječaj za obavljanje djelatnosti obradbe i oporabe otpadnih baterija i akumulatora stiglo je sedam pravodobnih ponuda.

Podnositelj zahtjeva za koncesiju trebao je, među ostalim, predočiti dokaze da raspolaže građevinama za privremeno skladištenje skupljenih baterija i akumulatora, odnosno prihvat ako je riječ o koncesiji za oporabu, koje udovoljavaju tehničko-tehnološkim uvjetima za skladištenje otpada iz propisa o gospodarenju otpadom, te potrebnim
brojem i stručnim profilom zaposlenika i potrebnim financijskim sredstvima.

Pravo na dodjelu koncesije za obavljanje djelatnosti skupljanja otpadnih baterija i akumulatora u Hrvatskoj dobili su pulski Jadran-metal d.d., Kaptol cargo d.o.o. iz Brdovca, Komunalije Hrgovčić iz Županje, varaždinski Univerzal d.o.o., Metis d.d. iz Škrljeva, zagrebački Ciak d.o.o., STR-Akumulator iz Đurđevca, zagrebačka Munja d.d., zadarska Sirovina odlagalište d.o.o., zagrebački Apo d.o.o., Flora vtc iz Virovitice i Friš d.o.o. iz Križevaca.

Pravo na dodjelu koncesije za obavljanje djelatnosti obradbe i oporabe otpadnih baterija i akumulatora ostvarili su zagrebačke tvrtke Ciak d.o.o. i Munja d.d. te Friš d.o.o. iz Križevaca.

Na temelju odluke o dodjeli koncesije Ministarstvo će s odabranim ponuđačima zaključiti ugovor o koncesiji. 

Ovlaštenik koncesije obvezan je sklopiti ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o uvjetima obavljanja djelatnosti skupljanja, odnosno obradbe otpadnih baterija i akumulatora.

Koncesija za skupljanje otpadnih baterija i akumulatora dodjeljuje se na pet godina, s mogućnošću obnavljanja, a za obavljanje djelatnosti obradbe i oporabe otpadnih baterija i akumulatora na 10 godina, a može se i obnoviti, navodi Ministarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene