Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti s Wall Streeta

Dionice u porastu peti dan za redom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dionice na Wall Streetu u petak su ponovo zabilježile rast, peti dan zaredom, s indeksom Standard & Poor's koji je ostvario najveći tjedni rast u 34 godine, na temelju spekulacija da će vladina sanacija uspjeti učvrstiti američko gospodarstvo.

Indeks Dow Jones rastao je za 102.43 boda ili 1.2 posto na 8.829,04 bodova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ranjivost burze Greška u algoritmu uzrok katastrofalnog pada na Wall Streetu Slika nije dostupna Iz New Yorka Kosor otvorila trgovanje na burzi na Wall Streetu

>> Naznake stabilizacije Wall Streeta

Širi indeks S&P 500 rastao je za 1.0 posto na 896.24 bodova, zaključujući svoj najdobitniji tjedan od srpnja 2007.

Tehnološki indeks Nasdaq Composite dobio je 0.2 posto, došavši na 1.535,57 bodova. Gotovo dvije dionice rasle su na svaku koja je padala na newyorškoj burzi - NYSE.

Vlasnike je promijenilo 787 milijuna dionica, što je najskromniji dan trgovanja u cijeloj godini.

Dionica banke Citigroup, koja je prošloga vikenda dobila vladina jamstva za 306 milijardi dolara, rasla je za 18 posto, četvrti dan uzastopce.

General Motors rastao je za 8.9 posto, a Ford za 25 posto, nakon najava da autoindustrija ide na smanjenje zaduženja i troškova rada kako bi dobila saveznu pomoć.

Dionica lanca robnih kuća Target pala je za 3.9 posto, s nastavkom sniženja u maloprodaji kako bi se privukli kupci, jer prognoze najavljuju najslabiju sezonu blagdanskog 'shoppinga' u posljednjih šest godina.

'Crni petak', dan nakon 'Thanksgivinga', tradicionalni početak sezone blagdanske kupovine u SAD, privukao je gomile kupaca u trgovine, ali manje nego prošlih godina i puno opreznijih, ocjenjuju u izvješćima američke TV mreže.

Prosječan Amerikanac potrošit će 616 dolara na božićne poklone ove godine, ili 29 posto manje nego 2007., prema ispitivanju instituta Gallup.

'Bit će to teška sezona Božićnog 'shoppinga', no puno je toga ugrađeno u dionice, a stižu i veliki (državni) poticaji. Mi smo oprezno ofenzivni', izjavio je za TV Bloomberg Alan Gayle, strateg za ulaganja u investicijskom fondu Ridgeworth Capital Management iz Richmonda, Virginija, vrijednog 70 milijardi dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene