Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zemlja u problemima

Deficit u nacrtu grčkog proračuna veći od predviđenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka neće ispoštovati zacrtani deficit po uvjetima dobivanja pomoći EU-a i MMF-a ove i iduće godine jer se suočava s recesijom gorom od očekivane, rekli su izvori uoči vladinog usvajanja nacrta proračuna za 2012.

Grčka predviđa da će njen proračunski deficit za 2011. dostići 8,5 posto BDP-a a ne ciljanih 7,6 posto, pokazuje dokument koji bi trebala prihvatiti vlada, rekla su dva izvora.

Nacrt proračuna predviđa da će se deficit potom smanjiti na 6,8 posto BDP-a, što je više od 6,5 posto predviđenih uvjetima za dobivanje financijske pomoći koja je Grčku spasila od stečaja, rekli su izvori.

U istom dokumentu Grčka očekuje da će se njeno gospodarstvo smanjiti za 5,5 posto ove godine i dva posto iduće godine što je mnogo gore od projekcija iz srpanjskih pregovora o pomoći u kojima se predvidjelo da će grčko gospodarstvo ponovno početi rasti iduće godine. (Hina)

Pročitajte i ovo Euro, ilustracija Imamo najsnažniji rast potrošačkih cijena na godišnjoj razini Hrvatska ponovno na vrhu eurozone po inflaciji: U ostatku eurozone oslabila Slika nije dostupna Opet na vlasti Merkel pobijedila, evo kako se to odrazilo na EURO

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene