Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razred DB3d

D&B: Hrvatski BDP neće rasti do kraja godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je zemlja s blagim rizikom poslovanja.

Taj rejting Hrvatskoj je dodijeljen u srpanjskom izdanju publikacije International Risk and Payment Rewiev, koji govori o rizicima poslovanja u 132 države svijeta. Publikaciju je izdala najstarija bonitetna kuća na svijetu Dun & Bradstreet.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade, ilustracija pozitivna ocjena Europska komisija dala zeleno svjetlo: Do kraja godine očekujemo još 700 milijuna eura bespovratnih sredstva Naši umirovljenici imaju veliku ulogu za sve buduće generacije AZ MIROVINSKI FONDOVI DONOSE Pitat će te starost gdje ti je bila mladost: Savjeti umirovljenika kako živjeti od mirovine kad se od nje ne može živjeti

U istom razredu kao i Hrvatska nalaze se još Brazil, Kina, Costa Rica, Mađarska, Indija, Jordan, Meksiko, Peru, Portugal i Urugvaj. Najsigurnije zemlje za obavljanje posla su Australija, Kanada, Norveška i Švicarska, a najlošije su Afganistan i Zimbabve.

U publikaciji stoji kako su plaćanja u roku u prvom kvartalu ove godine u Hrvatskoj poboljšala za 17 posto u odnosu na zadnji kvartal prošle godine, te da je preko 80 posto faktura hrvatskih društava prema inozemstvu bilo plaćeno na vrijeme, javlja njihov partner u Hrvatskoj, BonLine.

Također u Hrvatskoj je ponovno zabilježen pad BDP-a, a D&B predviđa da neće porasti sve do kraja godine. No, optimistični su zbog vladinog ekonomskog programa, koji bi trebao potaknuti ekonomski rast u zadnjem kvartalu godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene