Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slovenija lider u regiji

D&B: Hrvatska i dalje zemlja s blagim rizikom ulaganja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska i dalje pripada skupini zemalja s blagim rizikom ulaganja, objavila je bonitetna kuća Dun&Bradstreet.

U najnovijem izdanju publikacije International Risk & Payment Reviewa, rejting je snižen Albaniji zbog eskaliranja socijalnih nemira, kao i Egiptu zbog trotjednih demonstracija i nereda.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prvi krug upisa Građanima država od danas nudi priliku za ekstra zaradu: Ovo su stvari koje trebate znati Slika nije dostupna Nije smanjila važnije troškove D&B: Hrvatska i dalje među zemljama s blagim rizikom poslovanja

Zbog visokog vanjskog duga, inflacije te pritiska na valutu rejting je snižen i Vijetnamu te Ugandi zbog protesta uoči izbora za parlament. Rejting je povišen Kambodži, zbog ekonomskog oporavka u 2010., Njemačkoj, zbog očekivanja snažnog ekonomskog oporavka u 2011. i 2012. te Tunisu zbog političke stabilizacije.

>> Dun & Bradstreet: RH nije zabilježila rast BDP-a

>> Oštra reakcija Šukerovog ministarstva: D&B nije relevantan

Slovenija i dalje ima najveći rejting u regiji i spada u razred niske rizičnosti.

Prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku Hrvatska je zabilježila blagi rast BDP-a u zadnjem kvartalu 2010. godine. I dalje su smanjene investicije i javna potrošnja, a glavne komponente rasta predstavljaju potrošnja i izvoz.

Broj nezaposlenih porastao je na 12,4 posto u prosincu 2011 godine, dok je u prosjeku nezaposlenost za cijelu 2010. bila na razini od 11,8 posto. D&B očekuje da će nezaposlenost nastaviti kočiti ekonomski oporavak, te će još porasti u prvom dijelu 2011., a u drugom dijelu očekuje se blagi pad.

Prosječno, za 2011 godinu očekuje se 12,7 posto, dok će u 2012 iznositi 11,9 posto zbog ekonomskog oporavka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene