Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crobex: Umjesto crvene na burzi danas prevladavala zelena boja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon četiri dana pesimizma na burzama danas potpuni obrat. Burzovni indeksi doživjeli su skokove po čak deset posto. Taj pozitivni trend utjecao je i na zagrebačku burzu - Crobex je narastao za gotovo nevjerojatnih osam posto.

Umjesto crvene danas na zagrebačkoj burzi prevladava zelena boja. Šesto milijuna kuna prometa u ovom tjednu nisu očekivali niti najveći optimisti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

'Ovoliki dnevni rast Crobexa ne pamtimo još od siječnja 2002. godine danas velikih 7,91 posto. Vraćaju se polako cijene i INE i HT-a koji je ponovno vraćena iznad cijene u IPO-u', rekao je Željko Kardum. 

Skok Crobexa odraz je rasta burzovnih indeksa na vodećim svjetskim burzama, smatraju analitičari. Financijska injekcija od oko 250 milijardi dolara dobro je došla svima. Na burzama u Šangaju i Hong Kongu rast je rekordnih gotovo 10 posto.

Najmoćnije svjetske središnje banke pokušavaju staviti pod nadzor trenutačnu globalnu financijsku krizu.  Optimizam je pobudila i najava američke vlade kako će pomoći posrnulim bankama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene