Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Croatia Airlinesom u 2006. putovalo 1,6 milijuna putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveće zrakoplovne kompanije u regiji prošle su godine uglavnom bilježile rast broja putnika. Hrvatska kompanija Croatia Airlines prevezla je 1,6 milijuna putnika, srpski Jat Airways 1,2 milijuna putnika, slovenska Adria Airways milijun putnika, dok je crnogorski Montenegro Airlines jedini zabilježio pad sa 423 tisuće prevezenih putnika.

Iz Croatia Airlinesa navode kako su u 2006. godini u odnosu na godinu prije imali porast broja putnika za jedan posto. Prosječna popunjenost putničke kabine iznosila je 62 posto, što je za 2,9 posto više u odnosu na 2005. godinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Viša sila Zbog orkanske bure kasnili letovi Croatia Airlinesa Slika nije dostupna Zbog nedovoljnog kapaciteta Croatia Airlines unajmljuje zrakoplov slovenskog prijevoznika?

No u isto vrijeme u toj su kompaniji zakazali sa prijevozom tereta, jer je u prevezenim tonama u 2006. zabilježen pad od 10 posto u odnosu na 2005. godinu. 

Unatoč pozitivnim rezultatima porast broja putnika manji je od očekivanog. Ipak za očekivati je kako će ta kompanija 2006. godinu financijski završiti pozitivno. 

Srpski nacionalni prijevoznik Jat Airways prošle godine prevezao je 17 posto putnika više nego godinu dana prije. Porasla je i popunjenost kabine sa 56 na 58 posto. A i u toj je kompaniji zabilježen pad prijevoza tereta za četiri posto. 

Iz kompanije su izvijestili kako je tijekom 2006. godine redovitost prometa iznosila 67 posto, s tim da je razlog kašnjenja uglavnom bilo čekanje aviona s prethodne linije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene