Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odobren plan restrukturiranja

Croatia Airlines će morati smanjiti flotu i broj letova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja odobrila je predloženi program restrukturiranja posrnulog domaćeg avioprijevoznika Croatia Airlinesa.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijela je odluku o odobravanju programa restrukturiranja Croatia Airlinesa koji se odnosi na razdoblje od 2011. do 2015. godine, a u skladu je sa Zakonom o državnim potporama i Odlukom Vlade RH o objavljivanju pravila o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje, priopćeno je iz CA.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Slika nije dostupna Gotovo 60 posto manje letova Croatia Airlines zbog pandemije bilježi ogromne gubitke: "Imamo 630.000 putnika manje nego lani"

AZTN je ocijenio da program restrukturiranja sadrži uvjerljive dokaze o dugoročnoj tržišnoj održivosti, što će kompaniji omogućiti da vlastitim sredstvima uredno podmiruje sve svoje financijske obaveze. Uvjet je da se sve predložene mjere stvarno i provedu, ističe se.

>> U Zračnoj luci Zagreb prijavljen milijunti putnik

Podsjećamo, zbog ukupnog iznosa dokapitalizacije od 862 milijuna kuna, kojim je Vlada Republike Hrvatske dokapitalizirala tvrtku potkraj 2012. godine i tako stvorila financijske preduvjete za restrukturiranje, Croatia Airlines bio je obvezan pripremiti program restrukturiranja prema principu državne potpore, a u skladu s pravilima Europske unije i Republike Hrvatske.

Riječ je o modelu restrukturiranja, koji podrazumijeva primjenu kompenzacijskih mjera, odnosno smanjenje kapaciteta (flote) i zastupljenosti na tržištu (broj letova), kao i mjere vlastitog doprinosa tvrtke u financiranju programa restrukturiranja.

'Današnja odluka AZTN-a omogućuje nastavak započetog programa restrukturiranja, kojem se pristupilo u suradnji s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture. Ohrabrujući financijski rezultati i prometni učinci u dosadašnjem dijelu godine, dodatno potvrđuju opravdanost i učinkovitost programa restrukturiranja te potencijal Croatia Airlinesa za uspješno poslovanje u budućnosti. Također, ova Uprava odlučna je u namjeri provođenja svih potrebnih mjera i zadanih ciljeva te stoga opravdano vjerujemo da pozitivni rezultati restrukturiranja neće izostati', rekao je Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene