Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poraslo zanimanje stranih ulagača

Burza procvala: Dionice su kupuju, cijene rastu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rezultati sporazuma sa Slovenijom već se vide na burzi. Skočilo je zanimanje stranih ulagača za Hrvatsku. Burza je u zelenom.

Optimizam se vratio na burzu. Dionice se kupuju, cijene rastu. Nema više panične rasprodaje. Petodnevni rast trgovine i cijena nagovještava da je kriza koja je cijele godine tresla tržište kapitala napokon završila. 'Crobex je sada na najvišim razinama od početka ove godine', kazao je glasnogovornik Zagrebačke burze Željko Kardum.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stigli podaci UN-a Globalni javni dugo dosegnuo rekordan iznos: "Čini se da tržištima to nije problem, ali ljudima jest" Slika nije dostupna Ublažen pad na Wall Streetu, indeks Nasdaq u porastu

Dogovor sa Slovenijom ubrzao oporavak

Analitičari potvrđuju procvat burze. Razlozi su svjetski oporavak iz krize, priljev 6,5 milijardi od domaće turističke sezone, ali glavni signal stranim ulagačima je nastavak hrvatskog puta prema Uniji nakon dogovora Kosor-Pahor. 'Mislim da je vrlo bitan dogovor sa Slovenijom oko deblokade pregovora za europsku Uniju jer čini mi se da je to bio okidač koji pokrenuo strane investicijske fondove ili strane ulagače da ponovo Hrvatsku počnu gledati na drugi način', smatra investicijski savjetnik Petar Brkić.

Najviše se danas kupovala Ingra, Atlantic grupa, Zagrebačka banka, ali na veselje mnogih Hrvata i HT koji se napokon popeo na 260 kuna s trendom rasta. Od prošlog četvrtka do danas od 30 najlikvidnijih dionica čak 29 bilježi rast cijena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene