Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski minimalac 374 eura

Eurostat: Bugarska i Makedonija imaju manju minimalnu plaću nego Kina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eurostatovi podaci pokazali su kako su bugarske i makedonske minimalne plaće niže nego one u Kini. Kriza s kojom se susreću europske zemlje srozale su iznos minimalnaca, prenosi Glas Slavonije.

Bugarske i makedonske plaće od 160 eura niže su od brojnih kineskih provincija u kojima proizvode zapadne korporacije.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Novac, ilustracija Porast za četiri posto Imate li i vi ovoliko? Objavljena prosječna plaća u Zagrebu, a evo i koje je zanimanje najplaćenije

Gledajući regiju, Hrvatska u regiji stoji lošije samo od Slovenije, dok je kod nas minimalac 374 eura, u Sloveniji minimalac iznosi 784 eura.

'Nama s jedne strane ne može biti za utjehu što smo možda negdje pri vrhu s minimalnim plaćama kad je riječ o siromašnom jugu, jer cijene su nam na razini Europe i njezina razvijenog sjevera. Europa se sve više raslojava, u krizi se ne snalazi, na djelu je pohlepa multinacionalnih kompanija, a sve na štetu radnika' rekao je čelnik NHS-a Krešimir Sever.

>> Moguće i u Hrvatskoj: Mjesečna plaća od pola MILIJUNA KUNA!

Ekonomist Guste Santini smatra kako samo obrazovanje može dati rezultate, a svijestan je i jaza koji se povećava među nerazvijenima i razvijenima.

'Mi imamo znanost kao da je to neki pomodni artikl, a ne da je to temeljna poluga razvoja. Tamo gdje postoji pamet i znanje, nema niskih plaća. Nema ih u Finskoj, ali tamo su velike dodane vrijednosti' rekao je Santini, te je dodao kako će ustrajati na svojem prijedlogu da se u Hrvatskoj poveća neoporezivi dio dohotka na pet tisuća, porezna stopa od 10 posto da se primijeni od 5 do 15 tisuća kuna, 20% 15-30 tisuća i 30 posto iznad 30 tisuća kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene