Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Budva 'otima' goste Dubrovniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska rivijera ove je godine hit destinacija. Iako su godinama imali uzor upravo u hrvatskom turizmu, ispravna strategija i velika ulaganja dali su rezultata. U Crnoj Gori danas pjevaju najveće svjetske zvijezde, u njihovim hotelima nema mjesta, restorani rade cijelu noć. S druge strane, u našem najjačem turističkom adutu Dubrovniku sezona je, kako se čini, podbacila.

Što to, usprkos ljepotama grada, turiste navodi da tjedan ili dva odmora ipak provedu južnije od Dubrovnika?

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Stotine automobila svih registracija na Tuđmanovom mostu čine popriličnu gužvu. Turisti fotografiraju grad za uspomenu no rijteki se u njega spuštaju. Svi putevi vode na Crnogorsko primorje. I dok mi hvalimo naše ljepote oni rade i uzimaju nam goste kažu dubrovački hotelijeri.

Ta je publika napunila plaže, hotele i diskoteke u Boki. No na Stradunu je potpuno drukčija slika. Gradska straža neumorno bubnja, novinarka sa španjolske televizije snima reportažu. Stolovi ispred restorana uglavnom su prazni, a jastoga iz škrinje neće nitko jer je preskup.

Godinama najbolji hotel u bivšoj državi Belveder već šesnaest godina zjapi prazan. U njemu žive samo psi lutalice i štakori. I dok Belveder čeka nečiju milost u Bečićima se gradi velebni hotel sa šest zvjezdica čija je vrijednost 270 milijuna eura. Navodno je i sam državni vrh Crne Gore urgirao da investitori u rekordnom roku donesu sve potrebne dozvole.

U nizu paradoksa treba dodati i onaj najveći. Ugostitelji i trgovci ne smiju primati stranu valutu kao sredstvo plaćanja.Tako gosti s cruisera u dva sata koliko imaju za kupnju većinu vremena izgube čekajući u redovima ispred mjenjačnica. Stotine dopisa otišle su u sva Ministarstva no do danas se ta uredba nije promijenila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene