Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaključak tribine

'Sada nitko na svijetu ne prodaje brodogradilište'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudionici okruglog stola na temu 'Prodaju brodogradilišta u povijesnoj recesiji treba odgoditi', koji je održan u prostorijama Europskog pokreta u Splitu u ponedjeljak na večer zaključili su kao domaća brodogradilišta u sadašnjim okolnostima ne treba prodavati.

'U ovom trenutku nitko na svijetu ne prodaje brodogradilišta, dapače u mnogim zemljama dobivaju potporu države za osiguranje budućnosti za iste', piše u priopćenju u kojem se prenose zaključci s okruglog stola, a potpisali su ih prof. dr Slobodan Beroš iz Pomorskog instituta u osnivanju Split i kapetan Ivan Knežević iz Paneuropskog pomorskog simpozija.

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri... Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

Sudionici skupa zaključili su da brodogradilišta trebaju ostati pod kontrolom države kao i pomorstvo, te da brodogradilišta nisu proizvođači dugova već su potrebna kao holding industrija zbog otvaranja novih radnih mjesta. Također je zaključeno da 'treba izbjeći loše iskustvo privatizacije banaka u lošem modelu privatizacije'. 'Napominjemo da brodogradilišta treba selektivno privatizirati sa svim dugovanjima', zaključili su sudionici okruglog stola. Također su zaključili da u domaćoj brodograđevnoj industriji postoje kadrovi, ali njihov odabir treba biti depolitiziran.(Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene