Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

G20

Bogati obećali pomoć u izvlačenju svijeta iz krize

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Financijski dužnosnici iz bogatih i zemalja u razvoju, nakon ključne konferencije posvećene prevladavanju razlika u pristupu rješavanju financijske krize, u subotu su obećali osnažiti ulogu Međunarodnog monetarnog fonda i ulagati stalne napore u obnovu globalnog rasta, javljaju agencije.

Ključni prioritet mora biti obnova bankarskih zajmova kroz novčane injekcije i rješavanje pitanja nesigurnih sredstava koje kvare financijsku sliku banaka, rekli su u izjavi na kraju razgovora ministri financija i dužnosnici središnjih banaka iz zemalja skupine G20 okupljeni u južnoj Engleskoj, izvijestila je agencija Associated Press. Dužnosnici su u subotu obećali poduzeti sve potrebne akcije za oživljavanje gospodarskog rasta, ispravljanje globalnog financijskog sustava i borbu protiv prijetnje protekcionizma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dogovorima protiv krize 'Ne podižite trgovinske barijere' Slika nije dostupna Sastanak zbog krize Summit G-20 traži jačanje gospodarstva i regulaciju financijskih tržišta

Ne iznoseći određenije brojke dužnosnici su rekli da će sve politike, fiskalne i monetarne, konvencionalne i nekonvencionalne, biti uporabljene u rješavanju najveće globalne krize u više desetljeća, navodi agencija Reuters. Vodeći financijski dužnosnici zemalja G20 na susretu u južnoj Engleskoj pred summmit čelnika G20 u Londonu 2. travnja, potvrdili su svoju predanost 'poduzimanju svih potrebnih akcija za osiguranje zdravog stanja svih sistemski važnih institucija'. Izjava nije poduprla američko nastojanje za konkretnim, koordiniranim naporima vlada da troše više novca za poticanje svojih gospodarstava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene