Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Austrijski 'Strabag' gradit će autoceste kroz Republiku Srpsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Republike Srpske danas je odlučila dodijeliti austrijskoj tvrtki "Strabag" koncesiju za gradnju mreže autocesta kroz taj entitet.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je u Banjoj Luci kako je odluka donesena na temelju samoinicijativne ponude "Strabaga" koji je spreman osigurati sve uvjete za gradnju autocesta, od financiranja i projektiranja pa do izgradnje i održavanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Poraz Dodikove politike' Ashton: EU ostaje zabrinuta stanjem u BiH Slika nije dostupna Zaoštravanje političke krize u BiH SAD spremne Dodiku uvesti sankcije

Sukladno ranijim planovima entitetskih vlasti, buduća mreža autocesta trebala bi biti dugačka 432 kilometra a najduža dionica gradila bi se od Glamoča do Kupresa u dužini od 110 kilometara.

Prema prvim procjenama, cijeli posao vrijedan je oko tri milijarde eura.

"Treba rješiti još neka tehnička pitanja, izraditi ugovor i potpisati ga", izjavio je Dodik najavljujući konkretiziranje dogovora sa "Strabagom" u roku od tri mjeseca.

Austrijska bi tvrtka, među ostalim, trebala graditi i autocestu između Banje Luke i Doboja, Banje Luke i Bosanskog Novog, pravac Jakeš-Šamac-Bijeljina kao i autocestu od Laktaša do Bosanske Gradiške.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene