Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Agrokor izgubio na natječaju za 'Duvankomerc'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državno povjerenstvo za privatizaciju podgoričkog 'Duvanskog kombinata' odbilo je ponudu hrvatskog 'Agrokora' za kupnju dijela tog kombinata i državnom Vijeću za privatizaciju predložilo da zaključi ugovor s beogradskom tvrtkom 'Futura plus'.

Iako je Agrokor Ivice Todorića ponudio 6,5 milijuna eura za kupnju stopostotnog vlasništva 'Duvankomerca', a 'Futura plus', koju kontrolira Stanko Subotić, 2,1 milijun eura, povjerenstvo se odlučilo za beogradsku tvrtku.

Pročitajte i ovo Kombi pravosudne policije (Foto: Dnevnik.hr) Žalbe tužiteljstva i obrane Todorić iznosio obranu više od tri sata, nema novca za jamčevinu Sudit će im se godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Suđenje će trajati godinama Najveća optužnica u povijesti hrvatskog pravosuđa: Slučaj Agrokor obara sve rekorde, a optužnica će težiti više od milijardu kuna

Nakon potanke analize svih elemenata ponuda, povjerenstvo je utvrdilo da Agrokor ne prihvaća preuzimanje 'Duvankomercovih' dugova Duvanskom kombinatu od 6,19 milijuna eura, već zahtijeva da oni budu otpisani, navodi se u priopćenju povjerenstva. Također se dodaje da su izmjene i dopune Nacrta ugovora kojeg je predložio Agrokor neprihvatljive.

Ako državno Vijeće za privatizaciju prihvati izvješće povjerenstva, Ugovor o prodaji zaključit će se s tvrtkom 'Futura plus', navodi se u priopćenju.

Agrokor u Crnoj Gori već ima više od 200 objekata za prodaju cigareta i novina, koje je stekao kupnjom lanca 'Štampa' i 'Trgopres'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene