Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odriću se cigareta i alkohola

80 posto Hrvata štedi na struji i telefonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svako se protiv recesije bori kako zna i umije, a prosječni Hrvati štedjeti počinju najprije na struji i telefoniranju. Porazno zvuči podatak da, iako im je najbitnije sačuvati zdravlje, na cigaretama i alkoholu neće štedjeti!?

Osim recesije najčešća riječ je štednja. Hrvati su čuli da treba štedjeti, pa štede, ali što i na čemu ne znaju ni sami. Čuli su i da treba kvalitetno jesti i da je zdravlje važno. Njih 74 % kaže da je zdravlje najvažnije za dobar život.

Pročitajte i ovo Mario Jurič "tuširanje u dvoje" Reporter Dnevnika Nove TV o štednji u Njemačkoj: "Vlada je već prošloga mjeseca kritizirala građane zbog prekomjerne potrošnje energije" Slika nije dostupna Dogovor većine sindikata i vlade U Sloveniji kreće progresivno smanjenje plaća u javnom sektoru

No njihovo stvarno ponašanje prkosi i krizi i zdravlju, a i razumu. Čak 80 % neće štedjeti na cigaretama i alkoholu. 'Ono što danas nije neophodno, toga se ljudi odriču. Ne odriču se jedino svojih navika jer smo mi svi sluškinje svojih navika i njih ćemo se najteže odreći', dodaje ekonomski analitičar Guste Santini.

A prvo ćemo se odreći onog što nam je navodno sveto, obrazovanja i zdravlja. Onima koji misle da imaju dovoljno samo za život od danas do sutra, ili čak od prvog do prvog, ekonomski savjetnici ukazat će da nije plaća velika ili mala nego je dobro ili loše raspoređena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene