Obavijesti Video Pretražite Navigacija

40 posto jeftiniji Internet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jeftinije telefoniranje i pristup Internetu od danas korisnicima u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, nudi Iskon, kojega je prije nekoliko mjeseci T-Hrvatski telekom kupio za 13,7 milijuna eura.

Usporedba cijena telefoniranja, te paketa koji uključuje fiksnu telefoniju, pristup internetu pokazuje kako je Iskon jeftiniji od novih fiksnih telekom operatora Optima Telekoma i H-1, ali i svoga vlasnika T-HT-a, piše Business.hr.

Pročitajte i ovo PR A1 Hrvatska A1 party dobrodošlice za pamćenje Najpovoljniji poljoprivredni krediti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 MUKE POLJOPRIVREDNIKA Krediti nikad nisu bili jeftiniji, ali oni se pitaju - je li sada već prekasno za sve?

Nove cijene i usluge u internetskom prometu Hrvatska agencija za telekomunikacije ne mora odobravati, a kada je riječ o javnoj govornoj usluzi, odnosno fiksnoj telefoniji, Iskon je cijene objavio prije preuzimanja, tako da ih ne smatra spornima. Iako su tražili odgovor Hrvatske agencije za telekomunikacije, još uvijek ga nisu primili.

Telefoniranje jeftinije 25 posto

Bit će zanimljivo kako će Hrvatska agencija za telekomunikacije reagirati jer je Iskon nakon što je pripojen vlasnički T-HT-u, iako sa zadrškom, zajedno s njegovim vlasnikom proglasio operaterom s pretežitom tržišnom snagom. 

Cijene koje Iskon nudi tržištu u prosjeku su kod pristupa internetu i 40 posto niže, dok je telefoniranje jeftinije oko 25 posto. Može se očekivati da će takve cijene konkurentski fiksni telekom operateri smatrati dampingom te zatražiti reakciju Hrvatske agencije za telekomunikacije, ali moguće i Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. 

Usluge koje se temelje na izdvojenoj lokalnoj petlji za početak Iskon nudi u četiri najveća hrvatska grada - Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, no najavljuju izgradnju mreža i u drugim gradovima. Bit će zanimljivo vidjeti kako će ići raspetljavanje lokalne petlje te koliko će T-HT gledati kroz prste Iskonu.

Upućeni u telekomunikacijsko tržište smatraju kako će u ovom slučaju Hrvatska agencija za telekomunikacije sigurno imati posla kako bi svi na tržištu imali iste uvjete pristupa centralama i lokalnoj petlji, jer Iskon je prema njima već sada u nadmoćnom položaju kao tvrtka u stopostotnom vlasništvu T-HT-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene