Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AMBIENTA 2009 - 13. - 18. 10. 2009.

36. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
AMBIENTA - 36. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije, utjecajno okupljalište svih značajnih subjekata iz drvno prerađivačke industrije i industrije namještaja (proizvođača, stručnjaka, dizajnera, arhitekata, znanstvenika, poslovnih ljudi, krajnjih potrošača i specijaliziranih medija).

AMBIENTA je i značajan marketinški poticaj razvoja domaće drvne industrije i industrije namještaja. I ove godine, usprkos krizi, istina u nešto smanjenom opsegu, potvrđuje se ponovno kao poslovno vrlo uspješan međunarodni sajam interesantan poslovnim i stručnim posjetiteljima iz zemlje i inozemstva i nezaobilazan poslovni i marketinški događaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izlaže 341 izlagač Otvoren međunarodni sajam namještaja Ambienta Slika nije dostupna Od 19. do 23. listopada Ambienta vas čeka na Zagrebačkom velesajmu

AMBIENTA je sajamska priredba koju drvno prerađivački sektor i industrija namještaja ne propuštaju. Tako i na ovogodišnjoj AMBIENTI bilježimo sudjelovanje gotovo svih značajnijih domaćih proizvođača iz drvne industrije i industrije namještaja, koji će prezentirati PROIZVODE HRVATSKE DRVNE INDUSTRIJE, što uz velik interes i sudjelovanje inozemnih izlagača daje ovoj sajamskoj priredbi posebnu draž i ugodan poslovni okvir.

Ovogodišnji sajam AMBIENTA'09 održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske, na više od 46.000 četvornih metara izložbenog prostora u 17 paviljona Zagrebačkog velesajma.

Svoje najnovije proizvode, usluge i tehnologije na sajmu predstavlja 521 izlagač, od čega ih je 273 iz inozemstva iz 24 zemlje svijeta i to iz:

Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Češke, Egipta, Francuske, Indije, Italije, Japana, Luksemburga, Mađarske, Malezije, Nizozemske, Njemačke, Poljske , Rumunjske, SAD-a, Sirije, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švedske i Hrvatske.

To ističemo s posebnim zadovoljstvom, upravo zbog već spomenute gospodarske krize u svjetskim okvirima.

AMBIENTA se pokazuje kao važan element ukupne promocije te okupljanja i povezivanja svih relevantnih faktora. Pritom imamo u vidu da je drvna industrija u hrvatskom gospodarstvu snažan i važan čimbenik stabilnosti i izvoza.
U drvnoj industriji zaposleno je više od 30.000 ljudi. U razdoblju od 2004. na ovamo drvna industrija bilježi stalni rast izvoza, koji je samo u 2008. godini gotovo dosegao milijardu dolara.

Zahvaljujući golemim naporima i poticajnim sredstvima ostvarena je i pozitivna vanjskotrgovinska bilanca u ovom sektoru, što u nas i nije čest slučaj.

Prema službenim podacima Državnog zavoda za statistiku u prvih je 7 mjeseci u odnosu na isto razdoblje prošle godine izvoz drvne industrije opao čak 36 posto. Nadamo se da je to ipak samo prolazni nepovoljni trend, koji se neminovno morao odraziti i na sudjelovanju hrvatske industrije na ovogodišnjoj AMBIENTI.

Ovogodišnja AMBIENTA odvijat će se kroz pet tematskih cjelina:

- Namještaj za stanovanje
(spavaće, dnevne, radne i dječje sobe, sobe za mlade, blagovaonice, potkrovlja, trosjedi, dvosjedi, polunaslonjači, ugradbeni ormari, stolci, klupe, i sl.), kuhinje, proizvodi za uređenje kuhinja
Pav. 7A, 9, 11A, 10A, 10

- Uredski namještaj i namještaj za opremanje objekata
kabinetski program, radni stolovi i stolice, hotelske sobe i predvorja, namještaj i oprema za apartmane, ugostiteljske objekte, trgovine, školske i predškolske ustanove, sportske objekte, bolnice, ordinacije, brodove i dr.
Pav. 8A

- Proizvodi i oprema za unutarnje uređenje
zavjese, tepisi, rasvjeta, kamini, parketi, podovi
Pav. 8

Kućanski aparati, bijela tehnika
Pav. 7

Umjetnine, umjetničke slike i antikviteti
Pav. 11b, 11c

- Repromaterijali za industriju namještaja okovi, brave, drvene i ostale ploče, furnir, boje i lakovi, ljepila i sl., vrata, prozori
Pav. 6

- Strojevi i alati za drvnu industriju
Pav. 5

STRUČNE I PRATEĆE AKTIVNOSTI

AMBIENTU prati i čitav niz stručnih i popratnih događanja - stručni skupovi, savjetovanja, okrugli stolovi, prezentacije i slično, na kojima se tradicionalno razgovara o temama i pravcima daljnjega razvitka drvno prerađivačkog sektora.

Poticanje finalne proizvodnje i izvoza, kao poluga ukupnog gospodarskog razvoja daju određene rezultate. Shvatili smo na vrijeme da taj snažan proizvodni i izvozni potencijal nužno treba i snažnu stručnu i znanstvenu podršku, ponajprije u pogledu sagledavanja trendova u svjetskoj proizvodnji, dizajnu, marketingu kao temeljnim pretpostavkama uspješnog nastupa na svjetskim tržištima.

Stoga svake, pa i ove godine osiguravamo kvalitetan program stručnih i pratećih događanja, predavanja, seminara i poslovnih skupova koji se u načelu bave upravo ovim pitanjima.

Slijedi niz stručnih skupova od kojih posebno ističemo

• 20. jubilarno međunarodno znanstveno savjetovanje 'DRVO JE PRVO novi materijali, kvaliteta i dizajn proizvoda'

• Savjetovanje arhitekata na temu 'Projektriranje i društveno odgovorna javna nabava'

• Stručni skup za nastavnike srednjih škola koji predaju u obrazovnom sektoru šumarstvo, prerada i obrada drva

Posjetitelji će moći razgledati
- Međunarodnu izložbu keramike i stakla - MIKS 09

- Izložbu učeničkih radova strukovnih škola Republike Hrvatske na temu
'Inspiracija u maslini',

- ponudu antikviteta, ponudu umjetničkih slika uglednih hrvatskih galerista,
Predaukcijsku izložbu umjetnina aukcijske kuće 'Kontura', a u subotu, prezadnji dan sajma, mogu i sudjelovati na Aukciji.

I na ovogodišnjoj AMBIENTI dodjeljuju se izlagačima već tradicionalno

- Nagrade za kvalitetu MOBIL OPTIMUM za najuspješnije oblikovane i tehnološki izrađene proizvode,

- Nagrade za cjelovitost marketinškog nastupa i

- Nagrada za najuspješnije ambijentalno izlaganje.

Kao i svake godine, organizirana je i Nagradna igra za posjetitelje uz svakodnevno izvlačenje dobitnika vrijednih nagrada izlagača sponzora, uz nastup naše poznate Klape Ragusa.

U nagradnoj igri sudjeluju posjetitelji s kupljenom ulaznicom i točno ispunjenim anketnim upitnikom s pitanjima o dnevnim sponzorima.

Ukupna vrijednost nagradnog fonda, vrijednih nagrada za posjetitelje, iznosi 181.806 kuna. Izvlačenje nagrada predviđeno je svaki dan u 17.30 sati, na pozornici u Prolazu između paviljona 11A i 10A.

SVEČANO OTVORENJE

36. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije AMBIENTA 2009, očekuje se da će otvoriti Predsjednica Vlade Republike Hrvatske gospođa Jadranka Kosor, u utorak, 13. listopada 2009. u 10,00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

CIJENE ULAZNICA I KATALOGA

- ulaznica za jednokratni posjet radnim danom do 13,00 sati, 35,00 kn
- ulaznica za jednokratni posjet radnim danom od 13,00 sati,
subotom i nedjeljom cijeli dan 25,00 kn
- ulaznica za stalni posjet, s katalogom priredbe 80,00 kn
- ulaznica za jednokratni posjet učenika i studenata, radnim
danom od 13,00 sati, te subotom i nedjeljom cijeli dan 15,00 kn
- katalog priredbe 12,00 kn

Za organizirane grupne posjete od 25 i više osoba odobrava se popust na cijenu ulaznica od 20% + besplatna ulaznica za voditelja grupe.

POGODNOSTI ZA POSJETITELJE

Croatia Airlines odobrava popust na cijene zrakoplovnih karata na svojim međunarodnim linijama. Sve detaljne obavijesti mogu se dobiti u poslovnicama ili na telefon: +385 1 616 0126
Hrvatske željeznice - službeni željeznički prijevoznik posjetiteljima Sajma iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte.

HERTZ - rent a car popust za cijene najma automobila: za izlagače - 25% popusta;
za posjetitelje - 15% popusta

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE: od 9.00 do 19.00 sati

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene