Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oglas

Forum "Mentalno zdravlje: predrasude nasuprot inkluziji"

PR
PR Foto: PR
Prigodom povijesnog posjeta predsjednika Rotary Internationala Gordona R. McInallya Distriktu 1913 Hrvatska i 5. obljetnice rotarijanstva u Hrvatskoj održan je 29. travnja 2024. u Zagrebu poseban forum.

Tema Rotary godine 2023/24 je rad na aktivnom promicanju mira i mentalnog zdravlja na različite načine pa i kroz podizanje svijesti i dijalog. Stoga su teme foruma bile usmjerene na mentalno zdravlje skupina koje su u središtu Rotary djelovanja, a to je prvenstveno osnaživanje djece, žena ili skupina sugrađana kojima je naša pomoć najpotrebnija u kontekstu zajednice.

PR PR (Foto: PR)

Posebno predavanje bilo je posvećeno jačanju osobne otpornosti kroz pomaganje drugima koje je odnedavno prepoznato i u "misiji" Rotary Internationala: činjenje trajne razlike u našim zajednicama, ali i u nama samima. Kroz plenarna predavanja G. McInallyja i dr.sc. Deana Ajdkukovića, ali i panel u kojem su sudjelovali Tomislav Ramljak, Miren Špek, te prof. dr.sc. Olja Družić Ljubotina i prof. dr. sc.Miranda Novak uz prof. dr. sc. Marinu Ajduković kao moderatora, sudionici su se mogli upoznati s presjekom tema od siromaštva djece, osiguravanja obroka u školi, zaštite djece na internetu, podrške žrtavama i svjedocima kaznenih djela, ali i zlostavljanoj djeci, te prevencije i zaštite mladih.

PR PR (Foto: PR)

Rotary i Rotaract klubovi diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, svake godine provode brojne projekte kojima pomažu lokalnoj zajednici. Tijekom foruma smo tako mogli čuti o nekolicini njih koji su ove godine fokusirani na promicanje mentalnog zdravlja. "Svjedočili smo lepezi dobra i pomaganja koja sadrži online radionice za studente i mlade, podizanje svijesti u zajednici, obnovu odjela dječje i adolescentne psihijatrije od Slavonije preko Zagreba do Dalmacije bilo kroz obnavljanje opreme ili prostora pa i edukaciju timova uključenih u brigu za one koji ponekad pate u tišini" izjavila je ovom prigodom dr Sunčica Bulat Würsching, guvernerka Distrikta 1913, Hrvatska.

PR PR (Foto: PR)

Rotary Distrikt 1913 okuplja više od 1900 članova u 99 Rotary i Rotaract klubova u svim dijelovima Hrvatske, a predstavlja ljude udružene oko ideja prijateljstva i razumijevanja koji žele činiti trajnu razliku u zajednici kroz brojne humanitarne aktivnosti i projekte.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene