Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pospite ribanim sirom

Torta od mrkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tortu poslužite toplu uz meso.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pospite kimom Juha od bundeve Slika nije dostupna Poslastica od povrća Šarene tikvice

- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 500 g mrkve
- 1 žlica maslaca
- 1 dl slatkog vrhnja
- 50 g ribanog parmezana
- muškatni oraščić
- sol
- papar
- 1 žumanjak
- 1 žličica šećera

Priprema:

Tijesto odmrznite, razvaljajte na dasci posutoj brašnom i stavite u okrugli kalup (za torte) koji je prethodno namašćen i posut brašnom. Tijesto razvucite tako da se mogu obložiti i stjenke kalupa. Mrkvu očistite i operite te odvojite 2 mrkve sa strane. Preostalu mrkvu narežite na ploškice, propirjajte na maslacu da omekša. Zatim ih zgnječite te dodajte sol, papar, muškatni oraščić i vratite u lonac u kojem su se pirjale. Miješajte mrkvu dok voda ne ispari. U toplo dodajte polovicu parmezana i vrhnja te stavite na tijesto. Mrkve koje ste stavili sa strane narežite na tanke ploške i posložite na nadjev. Pospite ribanim sirom i rubove tijesta presavinite po nadjevu. Te rubove premažite umućenim žumanjkom i stavite peći 15-ak minuta u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene