Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne zaboravite maslinovo ulje

Škarpina u umaku od pinjola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslužite uz zelenu salatu.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obavezna marinada Teleća koljenica s povrćem Slika nije dostupna U mlijeku Bakalar u bijelom

- 1 kg škarpine (može i smrznuta)
- 2 dl bijelog vina
- 4 češnja češnjaka
- 1 limun
- 2 dl vina
- 3 žlice pinjola
- 2 grančice ružmarina ili 1 žlica
- lovorov list
- maslinovo ulje
- 1 kg krumpira
- sol
- papar

Priprema:

Škarpinu očistite, dobro isperite, polijte ju sokom od limuna i ostavite da stoji 20 minuta. U međuvremenu ogulite krumpir i izrežite ga na ploške, posolite i popaprite. Nakon što je škarpina odstojala, posolite ju i poparite te stavite u lim za pečenje namašćen maslinovim uljem. Dodajte krumpir i pecite na 200. U međuvremenu napravite umak od pinjola i ružmarina. U lonac stavite 5 žlica maslinova ulja, vino, vodu, sitno narezan češnjak, ružmarin, pinjole, lovorov list te sol. Umak prokuhajte te zalijte po škarpini i krumpirima koji su se pekli 30 minuta, zatim sve skupa pecite još 15-ak minuta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene