Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslastica od povrća

Šarene tikvice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pecite oko 15 minuta, prelijte ih smjesom vrhnja, naribanog sira i jaja.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pospite kimom Juha od bundeve Slika nije dostupna Jednostavno, a posebno Pita s gorgonzolom

- 4 tikvice
- 2 rajčice
- 1 paprika
- 2 mrkve
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- meso tikvice˙(bez koštica)
- 2 jaja
- 2 dl kiselog vrhnja
- 100 g sira
- 150 grama riže
- sol
- papar
- maslinovo ulje

 

Priprema:

Skuhajte rižu, procijedite i ostavite da se ohladi. Za to vrijeme prepolovite tikvice, izdubite unutrašnjost. Meso tikvice narežite na kockice, kao i mrkvu, papriku i rajčicu. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani luk i češnjak te kratko nakon toga i povrće. Pirjajte 5 minuta. Posolite i popaprite povrće i ostavite da se prohladi te pomiješajte s rižom i jajetom.

Tom smjesom punite tikvice te ih stavite peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva. Pecite oko 15 minuta, prelijte ih smjesom vrhnja, naribanog sira i jaja te nastavite peći još 10 minuta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene