Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjesa s povrćem

Povrtni odresci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz ovakve pljeskavice možete poslužiti gotovo sve – meso, rižu, pire krumpir, salatu, razne umake…

Sastojci:

Pročitajte i ovo Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice Slika nije dostupna Pecite u vatrostalnoj posudi Zapečena junetina

- 500 g krumpira
- 50 g graška
- 100 g kelja ili cvjetače
- 100 g mrkve
- 4 jaja
- 1 žlica maslaca
- 2 dl mlijeka
- 1 kocka koncentrata kokošje juhe
- 50 g brašna
- brašno
- ulje
- krušne mrvice

Priprema:

Povrće (krumpir, grašak, mrkvu i kelj) operite, očistite, usitnite i skuhajte u slanoj vodi. U manjem lončiću otopite maslac, dodajte brašno (50 gr), dobro promiješajte i zalijte mlijekom. Kada smjesa postane glatka, dodajte kocku kokošje juhe i kuhajte par minuta dok ne proključa. Smjesu malo ohladite, dodajte u nju povrće, 2 žutanjka te papar. Oblikujte pljeskavice koje ćete zatim pohati na klasičan način – s brašnom, jajima (2 cijela jaja i 2 bjelanjka) i naposljetku s krušnim mrvicama. Pecite nekoliko minuta na vrelom ulju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene