Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrasite sjeckanim peršinom

Piletina s limunom i rajčicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lagan i jednostavan istočnjački specijalitet idealan uz rižu i svježu salatu.

Sastojci:

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Ilustracija U pozadini velikih prosvjeda Dvije velike europske zemlje zaratile zbog rajčica: ''Ti su proizvodi lažni bio i nejestivi''

- 650 gr pilećeg filea
- 3 žlice kukuruznog brašna
- 2 bjelanjka
- 1 limun
- 3 režnja češnjaka
- 2 rajčice
- 5 žlica ulja
- peršin
- 2 dl pilećeg temeljca
- 3 žlice soka od limuna
- 1 žlica šećera
- 2 žlice sojina umaka
- 2 žlice vinjaka (ili neki liker po želji)

Priprema:

Isjecite piletinu na kockice, a u posudi umutite bjelanjak i dodajte mu kukuruzno brašno. U tu smjesu umočite komade piletine i ostavite ih u hladnjaku 20 minuta. Ugrijte vok ili tavu, dodajte ulje i na njemu kratko popržite piletinu.

Kada je pečeno, meso odložite na tanjur obložen papirnatim ubrusom koji će upiti masnoću. Iz voka izvadite ostatak masnoće te stavite u njega sve sastojke za umak: pileći temeljac, sok od limuna, šećer, sojin umak i vinjak. Lagano promješajte sve sastojke i ostavite da prokuhaju. Tada u umak ubacite piletinu, rajčice i limun nasjeckane na ploške.

Kuhajte jelo još 5 minuta, a kada je gotovo, ukrasite ga sjeckanim peršinom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene