Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Omiljeno jelo u slanoj varijanti

Palačinke sa špinatom i sirom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Omiljeni desert često dolazi i u slanim varijantama. Evo ideje za jednu.

Sastojci:

Pročitajte i ovo Palačinke na glavi Čudo! U ovoj zemlji danas ljudi stavljaju palačinke na glavu Slika nije dostupna Pecite u vatrostalnoj posudi Zapečena junetina

- ½ kg špinata
- 2 žlice oraha
- 1 žlica maslinova ulja
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 2 šalice svježeg ricotta sira
- oko 13 palačinki
- 1 šalica izribanog cheddar sira

Priprema:

Špinat očistite, usitnite, kratko kuhajte u slanoj vodi, dobro procijedite i ostavite da se hladi. Umjesto svježeg špinata možete koristiti i zamrznuti prema uputama na pakiranju.

U međuvremenu ispecite palačinke i uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Na tavi prepržite kratko sitno nasjeckane orahe te ih dodajte ohlađenom špinatu. Nakon oraha na ulju prepržite na tavi nasjeckane luk i češnjak da omekšaju te ih dodajte špinatu. Smjesi dodajte na kraju sir te sve dobro pomiješajte i začinite solju i paprom.

Smjesom špinata i sira punite palačinke, zamotajte ih te slažite u pleh ili vatrostalnu zdjeu. Palačinke pecite oko 20 minuta, a pri kraju pečenja pospite naribanim sirom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene