Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi pivski rekord

Najjače pivo na svijetu s 55 posto alkohola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škotska pivovara Brew Dog još jednom je šokirala svijet, a obradovala pivoljupce.

Pivski rekordi sve su učestaliji. Najnoviji hmeljski šampion ima čak 55 posto alkohola, a ime mu je The End of History, odnosno Kraj povijesti. Krajem prošle godine škotska pivovara BrewDog stvorila je pivo od 38 posto alkohola, a rekord je ubrzo oboren. Naime, već u veljači ista je pivovara proizvela pivo 'Sink The Bismarck' (Potonuće Bismarcka) sa 41 posto alkohola.

Pročitajte i ovo Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti! Policija Uhićen je Vozio pijan pa odbio test na droge: Pokušao pobjeći policiji, a kad su ga uhvatili, krenuo je šou

Da bi posve opravdali pridjev kontroverzni, kojim ih 'časte' poznavatelji pivske scene, spomenuti Škoti proizveli su pivo s 55 posto alkohola. Boca ovog napitka od 330 ml stoji rekordnih 762 dolara. Tajna ovog piva jest da se spravlja tehnikom ekstremnog zamrzavanja.

Kako su već i sa 38-postotnim udjelom bili kritizirani, oštre primjedbe stručnjaka ni ovog puta neće izostati. No, u BrewDogu ne brinu se pretjerano zbog toga te samouvjereno tvrde kako ovo pivo označava kraj za sva druga piva.

'Želimo pokazati ljudima da postoiji alternativa 'nedodirljivim' korporativnim pivima. Želimo ih upoznati s potpuno novim pristupom pivu i poboljšati status ovog napitka u našoj kulturi', kaže James Watt, jedan od osnivača kompanije najjačeg piva na svijetu. Prve dvije flaše novog piva prodane su ljubiteljima u Danskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene