Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S povrćem

Mediteranska pita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pitu možete poslužiti toplu i hladnu, jednako je ukusna.

Sastojci:

Pročitajte i ovo CEZIH ponovo neće biti dostupan zbog planiranih radova NIJE PRVI PUT Pacijenti neće moći do uputnica i recepata: CEZIH prestaje s radom, objavljeno do kada Slika nije dostupna Bogat okus sira Njoki sa sirom i rajčicom

- 1 paket kora za savijaču
- 2 manje tikvice
- 1 patlidžan
- 1 svježa crvena paprika
- 150 g crnih maslina
- 200 g mozzarelle
- 3 žlice parmezana
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 3 jaja
- sol, papar
- maslinovo ulje
- začini po vlastitoj želji (ružmarin, majčina dušica, bosiljak)

Priprema:

Uključite pećnicu na 180 stupnjeva. Okruglu tepsiju premažite maslinovim uljem te na nju poslažite kore za savijaču tako da prekriju i stijenke tepsije.

Nakon toga operite i očistite povrće, s tim da tikvicama ne gulite koru. Nasjeckajte ih na kockice ili rezance te ostavite da puste vodu. Masline također nasjeckajte na ploškice. Mozzarelu ocijedite, narežite na ploške i pomiješajte s dvije žlice parmezana. Povrće posušite s krpom, dodajte sir, mozzarellu i masline te zasolite i i popaprite. Dodajte začine.

Smjesu lagano promiješajte i stavite u tepsiju. Pecite 20 minuta, izvadite nakratko samo da biste pitu prelili s umućenim jajima, vrhnjem i preostalom žlicom parmezana. Pecite još 15-ak minuta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene