Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslužite s pancetom

Krem juha od kestena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Postoji više vrsta i načina pripreme prave jesenske juhe od kestena. Kesten se odlično slaže sa svježim ili sušenim gljivama, bijelim vinom, začinima kao što su mažuran, majčina dušica pa čak i kadulja.

Evo recepta za pripremanje jednostavne i vrlo česte krem juhe od kestena poslužene s prepečenom pancetom i kockicama kruha.

Pročitajte i ovo Napad na Mona Lisu Sve je snimljeno VIDEO Bacile juhu na Mona Lisu: Traže pravo na zdravu i održivu hranu Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi

Sastojci:

30 dag skuhanih i očišćenih kestena
5 dag pancete
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
sol, papar
1,5 dl vrhnja za kuhanje
1 žlica maslaca
4 šnite kruha, starog jedan do dva dana
malo nasjeckanog peršina
l,5 l povrtnog temeljca

Na maslacu propirjajte luk i na trakice narezanu pancetu. Kada luk 'padne' dodajte nasjeckan češnjak i sve malo propirjajte, zatim u posudu dodajte kesten koji ste prethodno zdrobili i sve zajedno još pirjajte par minuta. U smjesu zatim dodajte povrtni temeljac i kuhajte 10 tak do 15 minuta dok se svi sastojci ne prožmu. Juhu prema želji posolite i popaprite i pred sam kraj u juhu dodajte 1,5 dl vrhnja za kuhanje, kada juha malo zgusne poslužite ju s prepečenim kruhom i sjeckanim peršinom.

Stari kruh narežite na kockice i na malo maslinova ulja ili maslaca ga u tavici popržite sa svih strana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene