Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želite li zadiviti goste

Karamelizirane mini rajčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz tradicionalne povrtne kulture, kao odgovor na zahtjevno tržište i svojevrstan gastro - trend sve se više uzgajaju nove, poznate vrste povrća kao što je batat koji nam stiže iz tropskih krajeva, raznoliko začinsko bilje ili mini rajčice (cherry ili koktel tip).

Upravo takva mala rajčica izuzetne je arome i slatkastog okusa jer je bogata glukozom i fruktozom. Prisustvo antioksidanasa likopena i karotena daju joj posebnu nutritivnu vrijednost i svrstavaju je u kategoriju poželjnih namirnica!

Pročitajte i ovo Liječnica Oštetila HZZO Lažirala recepte i preprodavala lijekove: Podignuta optužnica protiv liječnice dilerice Slika nije dostupna Dobro ohladiti Salata sa školjkama

Evo jednog neobičnog recepta za pripremu mini rajčice, idealnog ako želite na brzinu zadiviti goste.

Namirnice

- mini rajčice
- šećer
- listovi svježeg bosiljka

Priprema

U dubljoj posudi rastopite šećer u svijetli karamel. Kad ste dobili finu glatku karamel masu, svaku rajčicu, oprezno da se ne opečete, kratko umočite u karamel da ju prekrije sa svih strana (najbolje ih je držati za peteljku). Tako karamelizirane rajčice ostavite kratko na papiru za pečenje da se karamel ohladi i poslužite na listićima bosiljka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene