Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Presudila' mu tuna

Zvijezde potpisale peticiju protiv De Nira

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki Robert De Niro, inače omiljen kod svojih kolega glumaca i suradnika, našao se u njihovoj nemilosti.

Naime, kako holivudska filmska bratija želi biti ekološki osviještena, a naročito kad se o tome piše u javnosti, napali su ga jer se u njegovu restoranu poslužuje plava tuna koja je na popisu ugroženih vrsta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deseta suradnja dvojice velikana De Niro i Scorsese konačno ponovno surađuju Slika nije dostupna Scorsese u pomoć pozvao Von Triera Robert De Niro će zaigrati u Taksistu 2?

De Niro je suvlasnik lanca restorana Nobu u kojem se na meniju nalazi i plava tuna. Nakon što su ih iz Greenpeaca upozorili na tu činjenicu restoran Nobu je uz jela od plave tune na meniju dodao obavijest gostima da jedu ugroženu ribu.

Reakcija je bila da je čak 30 slavnih potpisalo peticiju u kojoj traže da se s menija restorana Nobu makne plava riba. Tako, između ostalih Elle Macpherson, Sienna Miller, Alicia Silverstone, Charlize Theron, Sting, Ted Danson i Woody Harrelson traže da se bojkotiraju Nobu restorani.

Mogućnost da tuna plavih peraja može nestati za samo četiri godine ukoliko se bude i dalje nudila na jelovnicima restorana, velika je tragedija, stoji u peticiji. Na mogućnost izumiranja ove vrste ribe upozorili su i stručnjaci u filmu 'he End of Line' koji je prikazan 8. lipnja ove godine, na Svjetski dan oceana.

Iz Nobua pak poručuju da su ozbiljno shvatili ovaj problem. 'Konzumiranje ove ribe je kulturna institucija u Japanu pa i dalje postoji ogroman broj zahtjeva za ovom delikatesom u svim našim restoranima. Trenutno ipak razmatramo mogućnost da plavu tunu zamijenimo tunom koja se uzgaja u australskim ribnjacima', poručeno je iz Nobua, koji ima ima 24 restorana diljem svijeta. Slavni De Niro, poznat kao vrlo samozatajan i sramežljiv, nije se u javnosti očitovao o ovome problemu, u koji je indirektno uključen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene