Sastojci
- 8 artičoka
- 600 g slanutka
- 5 žlica krušnih mrvica
- 5 žlica maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- sol
- papar
- 2 kriške limuna
Priprema:
Slanutak prelijte hladnom vodom i ostavite da se namače barem 8 sati. Najpraktičnije ga je namočiti večer uoči pripreme jela. Zatim ga skuhajte u slanoj vodi, ocijedite i ostavite da se ohladi. Artičoke također namočite u hladnoj, slanoj vodi u koju ste dodali limun i ostavite ih tako 15-ak minuta. Isperite ih i odrežite im vrhove. Ostavite ih da se ocijede, a u međuvremenu napravite nadjev od mrvica, ulja, papra, soli, sitno nasjeckanog češnjaka i peršina. Nadjevom napunite prostor između listova artičoke, te ih posložite u zdjelu zajedno s slanutkom.
-
zločinačko udruženje
Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije
-
IZ MINUTE U MINUTU
Vodi se trka za saborsku većinu. Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe, ima sreću što Sabor nema dvotrećinsku većinu..."
-
U policijskoj postaji
Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću?