Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska brutalnost na djelu

Županja: Policajci čekali kriminalce pa pretukli lovočuvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lovočuvar Dražen Lukić iz Bošnjaka tvrdi kako je prije tjedan dana na svojoj je koži osjetio što znači biti krivo optužen i bezrazložno izbatinan i mučen od strane policije.

Lukić, koji je lovac i lovočuvar u lovačkom društvu 'Vjerovi' iz Bošnjaka pokraj Županje, prije tjedan dana je svojim automobilom krenuo u redovitu noćnu ophodnju lovišta. Nakon što je spazio dva parkirana automobila izašao je, kaže, iz svojeg vozila kako bi provjerio o čemu se radi.

Pročitajte i ovo Općina Bošnjaci preduhitrila Vladu - 3 Pozitivni rezultati Kako je jedna mala općina preduhitrila Vladu i uspjela ono što neki veliki gradovi ne mogu: "Vidjeli smo da nam porez na plaće dosta raste..." Eminovci, dan žalosti, ilustracija - 1 Dan žalosti Što je dovelo do tragedije u Požegi? Reporter Dnevnika Nove TV otkriva što je razlog svađe koja je završila tragičnom smrću 21-godišnjeg hrvatskog vojnika

Nije se uspio niti predstaviti, a policajci u civilu su mu pokazali značke. Kad je on njima htio pokazati svoju iskaznicu lovočuvara, izašli su iz automobila i počeli ga, tvrdi Lukić, tući i vrijeđati. S dvojicom u civilu je, prema njegovim riječima, bio i jedan policajac u uniformi.

Uzalud su kaže, bili svi pokušaji da im objasni što traži ovdje. 'Stalno su pitali: Gdje je skuter? Gdje je meso? Gdje je puška?. Nastavljali su me tući, vrijeđati i polijevati sokom da dođem k sebi', kazao je Lukić koji pretpostavlja kako su ga zamijenili s nekim koga su čekali u zasjedi. Nije mu jasno, kaže, zašto ga nisu željeli ni saslušati.

No, ni tu nije bio kraj njegovim mukama. Nakon punih sat vremena maltretiranja u šumi, odvezli su ga u policijsku postaju u Županji. Tortura je, kako tvrdi, nastavljena. Morao je raditi sklekove, tresli su mu pepeo u usta i radili još kojekakve grozne stvari. Opetovano su ponavljali pitanja: 'Gdje je skuter? Gdje je meso? Gdje je puška?'.

Pri pretresu Lukićeve kuće nisu pronašli ništa od traženih stvari, no oduzeli su mu njegovo lovačko oružje, za koje ima uredne dozvole, uz tvrdnje da je vrijeđao policiju.

Lukić je pak, nakon policijske torture bio kod liječnika i potom sve prijavio Državnom odvjetništvu. Goran Lovrić, načelnik odjela krim policije PU vukovarsko-srijemske, potvrdio je da su zaprimili prijavu i da je u tijeku interna istraga. Nakon što ona završi će, kazao je Lovrić, o svemu izvijestiti javnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene