Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog novca

Županja: Ivana Bušića ubila dvojica mladića iz BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PU vukovarsko-srijemska izvijestila je o dovršetku kriminalističke obrade ubojstva 75-godišnjeg Ivana Bušića iz Županje.

Djelatnici policijske uprave su u suradnji s policijskim službenicima Republike Bosne i Hercegovine, Brčko Distrikta, MUP-a Republike Srpske Centra javne bezbednosti Banja Luke i Bjeljine kao i MUP Tuzlanskog kantona i MUP-a Posavske županije PU Orašje, dovršili kriminalističko istraživanje slučaja pronađenog tijela 75-godišnjaka u njegovoj obiteljskoj kući u ulici baruna Trenka. Utvrđeno je da je ubijen tvrdim predmetom, nakon čega je iz kuće otuđen neutvrđeni novčani iznos.

Pročitajte i ovo Christian Schmidt Odluka europskog predstavnika HDZ BiH: "Schimdtovo nametanje izmjena izbornog zakona ugožava europski put zemlje" 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra

Dovršenim zajedničkim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je 53-godišnji hrvatski državljanin iz Orašja, dao informaciju bosanskohercegovačkim državljanima kako Ivan Bušić iz Županje u svojoj obiteljskoj kući posjeduje veće količine novčanih sredstava, nakon čega je 21-godišnji bosanskohercegovački državljanin iz Koraja, temeljem prethodnog dogovora s 27-godišnjim bosanskohercegovačkim državljaninom iz Brčkog, u večernjim satima 29. listopada ove godine, došao u kuću oštećenoga gdje je Ivanu Bušiću zadao više udaraca tvrdim predmetom, od kojih je oštećeni preminuo na mjestu događaja, nakon čega je iz kuće otuđio novčani iznos nešto veći od 130. 000 kuna u apoenima hrvatskih kuna i eura.

Nakon počinjenog zločina, prema unaprijed dogovorenom scenariju, po 21-godišnjaka s unajmljenim renta a car osobnim automobilom, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, došao je 27-godišnji državljanin R BiH iz Brčkog, koji je počinitelja prevezao do Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Gunja, preko kojeg se počinitelj pješice udaljio iz RH.

Po dolasku u R BiH veći dio novca je za sebe zadržao 27-godišnji bosanskohercegovački državljani iz Brčkog, dok je manji novčani iznos predao 21-godišnjaku. Od otuđenog novca, 27-godišnjak je u Bjeljini kupio osobni automobil, koji mu je oduzet do okončanja kaznenog postupka.

27-godišnjak i 21-godišnjak, uz kaznenu prijavu, radi počinjenog kaznenog djela razbojništva, dovedeni su kantonalnom tužitelju Posavskog kantona Orašje, Federacije Bosni i Hercegovine, prilikom čega su priznali i počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva na štetu Ivana Bušića, dok je za 53-godišnjim hrvatskim državljaninom raspisana tjeralica na području Republike Hrvatske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene