Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarski kriminal

Zloporabili položaj i ovlast, oštetili tvrtku za 940.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog osnovane sumnje da su počinili dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlast i jednu tvrtku oštetili za 940.000 kuna, policija je obavila kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakom iz Novog Vinodolskog i 62-godišnjakom iz Crikvenice.

Izvješće o tome policija je podnijela Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci redovnim putem, priopćeno je danas iz PU primorsko-goranske.

U policijskoj istrazi je utvrđeno da je 55-godišnjak kao odgovorna osoba tvrtke iz Novog Vinodolskog u kolovozu i studenom 2007. dva puta zlorabio položaj radnog mjesta i prekoračio granice svojih ovlasti, jer je potpisao ugovore o kupoprodaji nekretnina koje su bile u vlasništvu tvrtke i dopustio prijenos vlasništva.

To je učinio iako je znao da je novac preuzeo 62-godišnjak, odnosno da novac nikada nije uplaćen na žiro račun tvrtke, koja je oštećena za ukupno 940.000 kuna. Po neslužbenim saznanjima, riječ je o poznatom odvjetniku i njegovu suradniku koji se sumnjiče za više kaznenih djela u području gospodarskog kriminaliteta i protiv kojih se već vodi sudska istraga.

Pročitajte i ovo Ilustracija tisuće eura Pronovjera na Ekonomskom fakultetu u Rijeci: Policija prijavila još četvero zbog 24.000 eura Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene