Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga se nastavlja

Zločin iz mržnje: Zbog nasilja u Splitu uhićeno devet osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog nasilja i poruka mržnje na splitskom Gay Prideu policija je danas uhitila i dovela na kriminalističko istraživanje devet osoba.

Za devet osoba se osnovano sumnja da su tijekom održavanja Gay Pridea 11. lipnja počinile kaznena djela nasilničkog ponašanja, povrede prava na okupljanje i javni prosvjed u svezi s kaznenim djelom Zločin iz mržnje.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Protiv dvije osobe slijedi podnošenje kaznenih prijava redovnim putem Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, dok za dvije osobe slijedi podnošenje posebnog izviješća Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Optužni prijedlog protiv pet osoba

Sumnja se da su se tijekom javnog skupa ponašali na osobito drzak i neprimjeren način te da su svojim postupanjem doveli sudionike skupa u ponižavajući položaj. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju protiv pet osoba slijedi podnošenje optužnog prijedloga redovnim putem Prekršajnom sudu, priopćila je splitska policija.

 

Također je bitno istaknuti da su policijski službenici pregledom video snimki utvrdili identitete i drugih osoba kod kojih su zamijećena postojanja obilježja navedenih kaznenih djela. Kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta ostalih počinitelja se nastavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene