Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće snositi sankcije

Žena u Sisku policiji predala desetke kilograma eksploziva, mine, granate, streljivo...

U Sisku predana veća količina oružja (Foto: PU sisačko-moslavačka)
U Sisku predana veća količina oružja (Foto: PU sisačko-moslavačka) Foto: PU sisa?ko-moslava?ka
U ponedjeljak je u Sisku žena policiji predala arsenal oružja i eksploziva, javlja policija.

Siščanka je policiji u Sisku dragovoljno predala veću količinu ubojitih sredstava, i to: šest minobacačkih mina, 26,8 kilograma vojnog eksploziva, 13,8 kilograma privrednog eksploziva, tri imitatora djelovanja topničkog oruđa, 33 ručne bombe, četiri protupješačke mine, 5 rasprskavajućih mina, topničku granatu 105 mm, pet tromblonskih mina, dvije kasetne aviobombe, protupješačku rasprskavajuću minu, 37 minskih upaljača, 174 detonatorskih kapisla, 200 električnih detonatorskih kapisla, dvije topničke granate 40 mm, devet topničkih granata 20 mm, četiri dimne baklje, 30 metara sporogorećeg štapina i 5 metara detonirajućeg štapina.

Pročitajte i ovo Vojni avioni Piloti završavaju obuku Prvi borbeni avioni u Ukrajinu stižu jako brzo: Zamijenit će sovjetske Ilustracija Opasno naoružanje Muškarac kupio garažu, kad je počeo čistiti, odmah je nazvao policiju

Osim toga, policiji je predala i 1130 komada raznog puščanog streljiva, 40 lovačkih patrona, devet specijalnih diverzantskih upaljača, suzavac, otrovno-dimnu školsku kutiju i kilogram baruta. Slijedom kampanje "Manje oružja, manje tragedija", kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, Siščanka neće snositi sankcije.

Kampanja u tijeku, oružje se predaje bez sankcija

Iz policije podsjećaju da je kampanja "Manje oružja, manje tragedija" u tijeku. Građanima je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Pozivaju građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavaju se životi drugih ljudi. Protiv građana koji oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Policija poziva sve koji imaju oružje i eksplozivna sredstva u domovima da ih ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom treba prijaviti na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policijska postaja poslat će stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a građani se o svemu dodatno mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene