Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Želiti Tomić status svjedoka pokajnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski Županijski sud danas je zaprimio zahtjev glavnoga državnog odvjetnika da se Želiti Tomić, pritvorenoj zbog sumnje da je s još 20 osoba s Korčule na čelu s Jakšom Cvitanovićem Cvikom sudjelovala u organiziranoj skupini preprodavača droge, dodijeli status svjedoka pokajnika, doznaje se od sutkinje Marice Šćepanović, glasnogovornice tog suda.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda o tom će zahtjevu raspravljati u zakonskom roku od osam dana.

Pročitajte i ovo Policija U Zagrebu Auto naletio na dijete na zebri: Policija poziva svjedoke nesreće da se jave Roditelji Madeleine McCann ključni svjedok Novi pomak u slučaju Maddie McCann: Bivši prijatelj osumnjičenog svjedočit će protiv njega

USKOK u dosadašnjim postupcima nije tražio nikakav poseban status za 21-godišnju Želitu Tomić, rekla je glasnogovornica Šćepanović pa joj je istražni sudac u petak pritvor odredio na temelju službene dužnosti jer je priznala da je preprodavala drogu za odbjegloga Cvitanovića.

Izvanraspravno vijeće u međuvremenu je odbilo žalbu USKOK-a zbog toga što također osumnjičenoj, dubrovačkoj odvjetnici Ani Birimiši, navodnoj Cvikovoj djevojci, nije određen pritvor budući da je zaključeno kako nema osnovane sumnje da je sudjelovala u organiziranoj prodaji droge na Korčuli.

Jakšu Cvitanovića Cvika (31), koji je u bijegu, USKOK tereti da je od početka 2003. do sredine studenoga 2006., zajedno s još četiri osumnjičene osobe, među kojima je i odvjetnica iz Dubrovnika na širem području Dubrovnika i otoka Korčule ustrojio zločinačku organizaciju.

U nju je uključio još 16 osumnjičenika, konzumenata droge, radi kupnje, spremanja, prevoženja i prodaje heroina te pribavljanja velike imovinske koristi.

Cvitanović je u srpnju 2006. bio uhićen, ali je pobjegao, a drugi, treći, četvrti i peti osumnjičenik nastavili su po njegovim uputama činiti isto kažnjivo djelo. 

Do sredine studenoga 2006. od prodanog heroina pribavili su više od 10 milijuna kuna imovinske koristi, navodi Državno odvjetništvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene