Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Želita Tomić prvo svjedokinja, pa svjedokinja pokajnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu popodne je prihvatilo zahtjev glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića da se Želita Tomić ispita kao svjedok u tzv.slučaju organizirane preprodaje droge na Korčuli čime se stvaraju preduvjeti da joj, ako ponovi sve što je do sada o tome govorila u medijima, dodijeli status svjedokinje pokajnice, doznaje se na Sudu.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić izjavio je kako o dodjeli statusa svjedoka pokajnika Želiti Tomić odlučuje on na temelju Zakona o USKOK-u, pošto je Izvanraspravno vijeće prihvatilo njegov zahtjev da se ispita u statusu krunskog svjedoka u postupku.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Kako je objasnio Bajić, do toga ne bi došlo da Izvanraspravno vijeće nije prihvatilo njegov zahtjev. Dodao je da će idućih nekoliko dana Želita Tomić biti ispitana i da će on na temelju tih iskaza odlučiti o njezinu statusu svjedokinje pokajnice.

Želita Tomić je s još 20 osoba, s Jakšom Cvitanovićem Cvikom na čelu, osumnjičena za organiziranu preprodaju droge na Korčuli.

Kako se doznaje na Sudu, sjednici Izvanraspravnog vijeća, zatvorenoj za javnost, osim ravnatelja USKOK-a Dinka Cvitana i njezina branitelja, na početku je nazočila i sama Želita Tomić koja ostaje u pritvoru u zatvoru na Bilicama gdje je dovedena u ponedjeljak. Vijeće je odlučilo iz spisa izdvojiti njezine prijašnje iskaze koje je dala kao osumnjičenica, a ponovno će biti ispitana sutra ili prekosutra.

Pritvor joj je istražni sudac odredio u petak po službenoj dužnosti, jer je priznala da je preprodavala drogu za Cvitanovića, a USKOK do ponedjeljka nije bio uputio zahtjev za njezinim posebnim statusom u postupku.

Među osumnjičenima je, osim Jakše Cvitanovića Cvika, koji je u bijegu, i dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša, navodna Cvikova djevojka, koja je nakon preslušanja puštena da se brani sa slobode. 

USKOK se na tu odluku istražnog suca žalio Izvanraspravnom vijeću koje je žalbu odbilo, jer nije utvrđena osnovana sumnja da je sudjelovala u organiziranoj preprodaji droge.

Istražni je sudac, osim Cviku i Želiti Tomić, pritvor odredio za još devet osoba, od kojih je pet u pritvoru.

Cvitanović je u srpnju 2006. bio uhićen, ali je pobjegao, a dio
ostatka osumnjičene skupine nastavio je preprodaju droge.

Do sredine studenoga 2006. od prodana heroina pribavili su više od 10 milijuna kuna imovinske koristi, navodi Državno odvjetništvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene