Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Želita Tomić ispitana kao svjedokinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istražnom centru Županijskog suda u Splitu danas je kao svjedokinja ispitana Želita Tomić, uhićena kao dio organizirane skupine narkodilera s Korčule predvođene odbjeglim Jakšom Cvitanovićem Cvikom.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda prekjučer je na zahtjev glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića donijelo rješenje o statusu svjedokinje, a Bajić će na temelju njezina današnjeg iskaza odlučiti hoće li ona dobiti i status svjedokinje pokajnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena iskaza Cvik i Zulim oslobođeni optužbe za prijetnju Slika nije dostupna Suđenje Jakši Cvitanoviću Želita Tomić stigla trudna i ostala pri iskazu: Dilala sam za Cvika

Dvadesetjednogodišnja djevojka u medijima je priznala da je godinama preprodavala heroin za Cvika zbog čega je i uhićena, a onda i pritvorena.

Neslužbeno se doznaje da je Želita u tijeku današnjega četverosatna ispitivanja ponovila i proširila pojedinostima iskaze dane tijekom istrage o preprodaji droge na Korčuli, koji su odlukom Izvanraspravnog vijeća izuzeti iz spisa.

Nakon ispitivanja vraćena je u pritvor na splitskim Bilicama gdje se nalazi od ponedjeljka.

Među osumnjičenima je, osim Jakše Cvitanovića Cvika, koji je u bijegu, i dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša, navodna Cvikova djevojka, koja je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode. 

USKOK se na tu odluku istražnog suca žalio Izvanraspravnom vijeću koje je žalbu odbilo, jer nije utvrđena osnovana sumnja da je sudjelovala u organiziranoj preprodaji droge.

Istražni je sudac, osim Cviku i Želiti Tomić, pritvor odredio za još devet osoba, od kojih je pet u pritvoru.

Cvitanović je u srpnju 2006. bio uhićen, ali je pobjegao, a dio
ostatka osumnjičene skupine nastavio je preprodavati drogu.

Do sredine studenoga 2006. od prodanog heroina pribavili su više od 10 milijuna kuna imovinske koristi, navodi Državno odvjetništvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene