Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zaradila' 4,1 milijun kuna?!

Zbog pronevjere optužena bivša ravnateljica učeničkog doma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podignulo je optužnicu protiv bivše ravnateljice jednog učeničkog doma s područja Primorsko-goranske županije i još dviju osoba, vlasnikom i direktoricom dviju tvrtki, zbog sklapanja fiktivnih ugovora o zapošljavanju učenika i studenata, čime je za te dvije tvrtke pribavljena protupravna imovinska korist oko 4,1 milijun kuna, izvijestilo je ODO.

Tereti se i oba trgovačka društva. Optužena je A.K. (50) da je kao ravnateljica učeničkog doma, u vrijeme kad su počinjena kažnjiva djela, u suradnji s hrvatskim državljaninom V.N. (41) kao osnivačem dvaju trgovačkih društava i J.P. (42) kao njihovom direktoricom od kraja 1999. do srpnja 2006. sklapala fiktivne ugovore kojima su u cijelosti preusmjereni poslovi posredovanja u zapošljavanju studenata i učenika s učeničkog doma na te tvrtke radi njihove neovlaštene zarade.

Pročitajte i ovo Ni traga ni glasa - 6 Traže ga 16 dana Nestao bez traga, obitelj 82-godišnjaka je očajna: "Ja se nadam da je još uvijek živ i da hoda" Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Na tvrtke je preneseno posredovanje u zapošljavanju te su time one nezakonito ubirale posredničku proviziju, a ujedno su tako opravdavane uplate učeničkog doma tvrtki. Fiktivni ugovori doma s tvrtkama odnosili su se i na poslove i usluge koji nisu obavljani.

Tako je pribavljena protupravna imovinska dobit od 3,8 milijuna kuna za jedno trgovačko društvo u vlasništvu V.N. te oko 293.000 kuna za drugo trgovačko društvo.

To je troje optuženo i zbog prikrivanja blagajničke knjige i analitičke kartice glavne knjige, koje se po zakonu mora čuvati. To su, po optužnici, činili od 2006. do 2010. godine kako bi otežavali pregled poslovnih događaja vezanih uz njihov poslovni odnos iz kojeg su proistekla kažnjiva djela zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene