Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdila policija

Požeškom novinaru Mirkoviću stigle nove prijetnje: Uhićena 61-godišnja žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila 61-godišnju ženu sa zagrebačkog područja koju sumnjiči za prijetnju, s elementima zločina iz mržnje, novinaru 034 Portala Mladenu Mirkoviću, i to u vezi s događajima od 12. svibnja, kada je Mirkovića u požeškoj gradskoj upravi napao gradonačelnik Vedran Neferović.

Osumnjičena žena je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, priopćila je u nedjelju poslijepodne požeško-slavonska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Požege - 3 Crna točka U stravičnoj nesreći poginula učenica požeške Gimnazije: Na istom mjestu stradao je i 21-godišnjak Tin Kovačić, reporter Dnevnika Nove TV Pobjegao nakon nesreće Cure detalji pronalaska odbjeglog vozača: Pronađen čak 10 kilometara dalje, policija ga je odmah odvezla u bolnicu - "Postoje dvije dimenzije kazne"

Policija je, "nastavno na događaj od dana 12. svibnja ove godine, u kojem je oštećen 25-godišnji zaposlenik portala iz Požege", izvijestila da je on u subotu navečer (13. svibnja) prijavio prijetnju putem mobitela "od nepoznate osobe vezano za događaje od prethodnog dana".

Kriminalističkim istraživanjem u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom utvrđeno je da se za kazneno djelo prijetnje s elementima zločina iz mržnje sumnjiči 61-godišnjakinju sa zagrebačkog područja, kaže se u priopćenju požeško-slavonske policije.

Zbog verbalnog i fizičkog napada na 25-godišnjeg novinara 034 Portala Mladena Mirkovića, policija je istoga dana, 12. svibnja, protiv HDZ-ovog gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje, optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira i izrekla mu osmodnevnu zabranu približavanja novinaru.

Napad je tada osudio i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji je od Neferovića zatražio da se ispriča i trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene