Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Na nogometnoj utakmici

Zbog paljenja hrvatske zastave u Srbiji privedena tri mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je privela trojicu mladića u dobi od 18 do 26 godina s područja Vukovarsko-srijemske županije, koje sumnjiči da su prošlog mjeseca u Kruševcu u Srbiji zapalili hrvatsku državnu zastavu tijekom utakmice prve srbijanske nogometne lige.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je kako je jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja te županije, pri čemu utvrđena saznanja upućuju na sumnju da su trojica mladića 19. studenoga u Srbiji zapalili zastavu Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Svi su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Tog 19. studenoga u Kruševcu se odigravala utakmica srbijanske nogometne Super lige između domaćeg Napretka i beogradske Crvene Zvezde, čiji su navijači zapalili hrvatsku zastavu.

Hrvatski portali navode da su trojica privedenih pripadnici hrvatskog ogranka Zvezdine navijačke skupine Delija, koji su svoje nepoštovanje prema zastavi države u kojoj žive išli iskazivati njezinim paljenjem, i to dan nakon obilježavanja 25. obljetnice vukovarske tragedije.

Kažu i kako je istragom vukovarsko-srijemske policije bilo obuhvaćeno 15 osoba iz Hrvatske, koji su tog dana kao Zvezdini navijači bili na spomenutoj utakmici.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene