Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krivotvorili kreditne kartice pa ispeglali milijune!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkrivena je peteročlana skupina prevaranata koja je krivotvorenim karticama stranih banaka u zagrebačkim trgovinama kupovala raznu robu i preprodavala ju u pola cijene, a među osumnjičenima je i K.K. koji je prije dva dana uhićen u Zadru zbog sumnje da je sudjelovao u iznuđivanju 33-godišnjaka koji se zbog ucjena i prijetnji kamatara ubio.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da su prevaranti otkriveni upravo zahvaljujući podacima iz zadarske istrage.

Pročitajte i ovo Plaćanje karticama: Ilustracija - 1 Digitalna era Svjedočimo li izumiranju gotovine? Za nove generacije keš više nije kralj, Hrvatska tu nije iznimka Prepoznajete li muškarca na fotografiji? U POTRAZI ZA INFORMACIJAMA Prepoznajete li muškarca s fotografije? Policija moli građane za pomoć

Osim K.K., uhićen je još jedan osumnjičenik, a za trojicom je raspisana tjeralica.

Među bjeguncima je i 32-godišnjak za kojega se sumnja da je na nepoznat način nabavio veći broj krivotvorenih kartica njemačkih, brazilskih, srpskih, španjolskih i američkih banaka te da je na postojeće magnetske zapise putem računala stavio podatke stranih i domaćih osoba.

K.K. i ostali članovi skupine potom su krivotvorenim kartica po zagrebačkim trgovinama od prosinca prošle godine kupovali raznu robu, od tehničke i sportske opreme, bijele tehnike, satova, prehrambenih artikala, alkoholnih pića do namještaja i raznog alata. Tu je robu skupina potom preprodavala u pola cijene.

Policija je tijekom kriminalističke obrade doznala imena nekih kupaca te je u njihovim stanovima i pronađen dio robe.

Osumnjičenu skupinu tereti se za računalnu prijevaru, računalno krivotvorenje, krivotvorenje isprave, poticanje i prikrivanje. 

K.K. uhićen je tijekom policijske istrage o smrti 33-godišnjeg autoprijevoznika iz okolice Zadra za kojega je utvrđeno da je 11. siječnja ove godine počinio samoubojstvo, namjerno sletjevši teretnjakom u provaliju. Poduzetnik je ostavio oproštajno pismo u kojemu je naveo da ga Kolovrat i još dvojica ucjenjuju i kamatare.

Osumnjičena trojka sinoć je privedena u istražni centar zadarskog Županijskog suda zbog sumnje da su iznuđivanjem natjerali 33-godišnjaka na samoubojstvo, a tereti ih se i za lihvarski ugovor te prijevaru.

Tereti ih se da su iskoristili teške imovinske prilike autoprijevoznika i 2006. mu posudili 30.000 eura te da su ga prijetnjama prisilili da im u dvije godine isplati oko 100.000 eura kamata, a nakon što su ga tražili i povrat glavnice, 33-godišnjak se odlučio na samoubojstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene