Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozaču 1,5, vlasniku 3 godine i 4 mjeseca

Zatvor zbog djevojčica koje su ispale iz autobusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Općinskome sudu u Požegi je Ilija Marčinković, vozač autobusa iz kojeg su prije dvije godine ispale dvije djevojčice od kojih je jedna umrla, nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od godinu i pol, direktor i vlasnik tvrtke BT Transporti Antun Bazina na tri godine i četiri mjeseca, a trgovačko društvo BT Transporti kažnjeno je s 250.000 kuna.

Prometna nesreća dogodila se 1. listopada 2007., kad su na cesti u blizini Frkljevaca iz autobusa koji je djecu vozio u pleterničku školu ispale dvije djevojčice, od kojih je jedna - Katarina Mihaljević umrla drugi dan, a Martina Rukavina teško je ozlijeđena.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo

U obrazloženju presude sudac Mile Soldo je istaknuo kako su razmotrene sve olakotne i otegotne okolnosti. Za vozača Marčinkovića kao olakotnu okolnost istaknuo je činjenicu da je otac četvero djece, a kao otegotnu to što su u nesreći stradale dvije djevojčice od kojih je jedna poginula, a druga će imati trajne posljedice.

Sudac Soldo također je istaknuo kako je vještačenjem nesporno utvrđeno da su se vrata autobusa otvorila u vožnji kad je ručica mjenjača bila prebacivana u petu brzinu, pri čemu je u tom položaju - zbog slobodnog hoda - mogla dodirnuti 'prekidač' na kontrolnoj ploči za otvaranje stražnjih vrata.

Isto tako, ustvrdio je kako su o tom kvaru na autobusu znali i vozač i direktor, a ništa s tim u svezi nisu učinili. Vozač je također, dodao je Soldo, propustio upozoriti učenike da tijekom vožnje sjednu na sjedala te je njih nekoliko ostalo stajati pokraj vrata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene